02/ 2654-654; 02/ 2655-655 toltumotors@greatwall.mk

25 Јуни е ден за городст во тимот на GREAT WALL – ТОЛТУ Моторс -Скопје – Лидер на македонскиот пазар за продажба на “Противпожарни интервентни возила со комплетна опрема за мониторинг, превенција и брза интервенција во справувањето со шумските пожари”.

Набавката , монтажата и испораката на оваа флота на противпожарни-интервентни возила, која ја обезбеди GREAT WALL -ТОЛТУ Моторс Скопје е проект на Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC),координирана од Фармахем Скопје, а наменет за “Програмата за зачувување на природата во Република Северна Македонија (PZP)” организирана од општините Берово и Пехчево и подружниците на ЈП “Национални шуми” во соработка со Владата на Република Северна Македонија.

GreatWall Steed 6 protivpozarni vozila Malesevija

На свеченото предавање и пуштање во употреба на овие противпожарни интервентни возила, присуствуваа и голем број на претставници на надлежните институции во Република Северна Македонија на национално и локално ниво, министерства и јавни претпријатија кои имаа можност да се запознаат со комплетната орема за мониторинг, превенција и брза интервенција во справување со шумските пожари преку презентацијата на тимот на ТОЛТУ Моторс Скопје.

Protivpozarni vozila vo Berovo GreatWall Steed 6

Горди сме што успеавме да помогнеме во превенцијата со справување со шумските пожари кои се се почести во изминативе десетина години, а еве сега и во Малешевскиот крај за кој постои иницијатива за прогласување на “Малешево” за заштитено подрачје.

Protivpozarni vozila GreatWall Steed 6

Се надевам дека оваа соработка ќе продолжи и понатаму за набавка на вакви противпожарни интервентни возила за брза интервенција и во другите делови од земјава,се разбира во соработка со ЈП “Национални шуми” и владата на Република Северна Македонија – изјави Сашо Трпковски -соспственикот на ТОЛТУ Моторс Скопје – Лидер во испорака на возила од ваков вид во нашава држава.

GreatWall Steed 6 protivpozarni vozila Berovo