02/ 2654-654; 02/ 2655-655 toltumotors@greatwall.mk
Great Wall Motors повторно го привлече вниманието на македонската сцена со стартот на продажбата на СУВ-моделот Haval H6. Во меѓувреме заврши салонот Ауто Кина во Пекинг. Вестите што сега ги носи кинескиот концерн се слични како во златните години на европската автомобилска бранша.

Вакви вести доаѓаа од европските автомобилски марки пред преоѓањето во новиот милениум. Продажбата на сите марки од концернот во септември достигна 117.812 возила. Тоа е зголемување за 32% во споредба со истиот месец лани, односно за 18% повеќе во споредба во периодот од јануари до септември во 2019 година… разликата е во тоа што концернот на којшто се однесуваат овие податоци, не е Volkswagen или Daimler, туку е Great Wall Motors.

превземен дел од текстот објавен во automedia.mk
автор: Дарко Јаконов
Прочитај го целиот текст тука:
https://automedia.mk/objavi/great-wall-peking-20/