02/ 2654-654; 02/ 2655-655 toltumotors@greatwall.mk

POER

СИГУРЕН ПАРТНЕР ВО СЕКОЈА СИТУАЦИЈА

POER, новиот претставник на лесната гама на GWM, е достапен во две конфигурации:
Commercial и Passenger  за најдобро да ги задоволат вашите потреби и преференци.
POER P – го редефинира концептот на пикап за да понуди максимална удобност, безбедност и стабилно однесување на патот.
POER C – сигурен, бескомпромисен, подготвен да се справи дури и со најпредизвикувачките задачи и тешките терени.

ГАРАНЦИЈА 5 години / 150.000 км

Погон

4×4

Клиренс

235 мм

Брзи-Бавни Брзини

4L/4H

Товарен капацитет

1050 кг

Влечна моќ

макс 2.2 т

4WD

Интелигентниот погон на четири тркала овозможува брзо пренесување на вртежниот момент таму каде што е потребно за да се обезбеди стабилност.

Помош при качување и спуштање по рид

Асистентот помага при контролирано спуштање по надолнини, како и контролирано искачување по нагорнини со држење на педалата на сопирачката неколку секунди откако ќе ја отпуштите.

Блокирање на задниот диференцијал

Електронски контролирано механичко блокирање на диференцијалот: стабилно присуство, доверливост и контрола над ситуацијата.

Безбедност и заштита

Трапезоидниот кафез со висока цврстина врз чија основа е поставен автомобилот, обезбедува максимална заштита за патниците, пешаците и самиот автомобил.

ПРОСТОРЕН И ТЕХНОЛОШКИ ЕНТЕРИЕР

БЕЗБЕДНОСТА НА ПРВО МЕСТО

GWM POER е дизајниран да се справи со најтешките задачи и најтешките терени, но исто така е опремен со целосен опсег на системи за безбедност, заштита на патниците и другите учесници во сообраќајот.

ESP систем BOSCH 9.0

Системот е дизајниран да го следи и анализира однесувањето на автомобилот на патот во реално време и веднаш да преземе корективни активности во случај на отстапувања од поставената траекторија на движење.

Ниво на автономија L2

BSD – систем за следење на мртвите точки околу возилото
LCA – помошник за промена на лента
LKA – помошник за одржување на лента
FCW – систем за предупредување на преден судир
AEB – автономен систем за итно сопирање и многу други технологии кои ви овозможуваат мирно да патувате

360° камера за преглед на просторот околу возилото

Системот за следење од 360° обезбедува целосен и детален преглед на просторот околу возилото, што му овозможува на возачот полесно, поудобно и потполно безбедно да маневрира и паркира.

Целосен пакет на воздушни перници

Автомобилот има предни, странични воздушни перничиња, како и воздушни завеси за максимална безбедност на сите патници.

Технички податоци

 

COMMERCIAL

PASSENGER

Должина 5665 mm 5410 mm
Ширина  1883 mm  1934 mm
Висина 1882 mm 1886 mm
Меѓуоскино растојание 3470 mm 3230 mm
Товарен простор 1760 х 1520 х 540 мм 1520 х 1520 х 538 мм
Носивост 1050 кг 1050 кг
Клиренс 235 mm 235 mm
Пр./заден агол на пристап 25°/25° 25°/25°
Волумен на резервоарот 70 л 70 л
Мотор 2.0 GDIT 2.0 GDIT
Зафатнина на моторот 1967 см3 1967 см3
Максимална моќност 190 к.с. 190 к.с.
Макс. вртежен момент 360 Nm 360 Nm
Менувач 6 МТ 8 АТ
Просечна потрошувачка 12.2 л/100 км 12.2 л/100 км

ДИМЕНЗИИ

POER PASSENGER

POER COMMERCIAL

Половни возила

Старо за ново

Сакате да купите половно возило или да го замените вашето старо возило за ново? Проверете кои половни возила ги нудиме.

Контактирајте не

Салон: 02/ 2655-655
Сервис: 02/ 2654-654

Локација

Јадранска магистрала бр.58, 1000 Скопје

Email

toltumotors@greatwall.mk

Работно време

Понеделник – Петок : од 8 – 16 часот

Каде се наоѓаме